Een bezoek aan Meat and more

Deze voormiddag mochten we met 5A een bezoek brengen aan Meat and more, het vleesverwerkend bedrijf van Aalter. De kinderen kwamen er terecht in een totaal nieuwe wereld: uitleg over een firma met meer dan 300 werknemers, zelf een worstje en een hamburgertje maken en proeven, de smaaktest invullen en een kijkje nemen op de werkvloer. Indrukwekkend is deze nieuwe wereld wel voor onze vijfdeklassers! Machines met meer dan 8000 kilo gehakt, potten met 150 kilo vleessalade, heerlijke balletjes in tomatensaus … het kent geen geheimen meer voor ons! Het ganse productieproces van vers vlees tot transport van afgewerkte producten kregen we te zien, met zeer deskundige uitleg! Gelukkig hadden we een winterjas mee, want de koelruimtes zijn echt Siberisch van temperatuur. Zo voelt -30° dus aan … Zeer leerrijk, en gewoon leuk om eens te bewonderen! Een mens zou er honger van krijgen … Met veel dank aan de organisatie, Rotary Aalter. Tot volgend jaar!! De sfeerbeelden!

 

Comments are closed.