Op stap in Brugge

Vandaag besloot het 5e leerjaar om een dagtripje te maken, en wel naar de mooie stad Brugge. En omdat we het onszelf niet te lastig wilden maken, besloten we om de kinderen te laten gidsen! En of ze het goed deden … ze gaven elkaar uitleg over het Minnewater, het Begijnhof, het Sint-Janshospitaal, De Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Stoofstraatje (leuk steegje!), het Huidevettersplein, het standbeeld van Guido Gezelle en het Gruuthusepaleis. Nadien bezochten we het Museum voor Volkskunde, waar onze natuur- en cultuurouders ons een handje hielpen bij het geven van de uitleg. Ook op de Burg, het centrale plein naast de Markt met alle belangrijke Brugse gebouwen uit de tijd van de burchten en de steden, gaven deze ouders het beste van zichzelf,┬ábedankt Annick, Ivo, Catherine, Ine, Petra en Valerie!! We eindigden bij Pieter de Concinck en Jan Breydel. Het was een leerzame dag! De foto’s uit Brugge die scone!

 

Comments are closed.