Kick off: Het warmste bos

bos

We starten op richting ons schoolfeest   ‘De wondere wereld’ van zondag 24 maart 2019!
Komen jullie naar de kick off op zondag 17 februari 2019?

De komende weken zullen we ons jaarthema heel concreet naar buiten laten komen! We plannen diverse activiteiten voor onze kinderen, u als ouder, schoolsympathisanten,… .  Een projectweek na de krokusvakantie zal trouwens ook uitmonden op een waar schoolfeest  waar jullie allemaal voor uitgenodigd zullen worden. 

Maar we maken graag al een eerste afspraak voor zondag 17 februari 2019.

Perfect in het thema plannen we onze kick off: met een plantactie “het warmste bos in Aalter!”
In bossen heb je de tijd van je leven. Je kan er in bomen klauteren, paddenstoelen kijken of genieten van zalige koelte op een warme dag. In Vlaanderen is er nog werk aan dewinkel: de hoeveelheid bos nam de voorbije jaren nog altijd af. Vooral in de buurt vanwoonkernen zijn er niet genoeg bossen om in te spelen, lopen of wandelen. Daar willenwe iets aan doen.

Door de boskern aan Ganzeveld  groter te maken willen we ook het leefgebied voor de buizerd, de ree en de zwarte specht verbeteren. Maar er is meer. Nieuwe bossen zorgen voor zuurstof voor de omgeving en zijn dan ook zeer belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering.

Ga jij uitdaging aan? Kunnen we met onze school 1000 bomen planten? We maken er een duel van met onze leerkrachten. Winnen jullie de uitdaging dan plannen wij een verrassing met/door onze leerkrachten!

Kom dus mee planten met ons en Natuurpunt Aalter op zondag 17 februari tussen 10u en 12u.
Die dag zullen we samen het warmste bos realiseren in Aalter, aansluitend aan het Ganzeveld.

Laat jullie komst eventjes weten via ons inschrijvingsformulier, klik hier


 

 

 

 

 

 

Comments are closed.